Családi ház felújítása - Budapest XVIII. kerület
A tulajdonosok egy meglévő épület energetikai korszerűsítése és bővítésének szándékával keresték meg irodánkat. A tervezési terület intenzív kertvárosias lakóterületen helyezkedik el. Az épület utólagos hőszigetelése, valamint mindhárom épületszint bővítése tervezett, ezáltal a lakás komfortja növekszik.
A terepszint alatt a meglévő pince kerül bővítésre. A pincelejáró a bal oldali oldalkertbe kerül. A földszint bővítése a jelenlegi alaprajzot egy négyzetes formává egészíti ki. Az itt kialakuló helyiség lakótér funkcióval fog működni. Az új lakótérhez és a régi konyhához egy nagyobb fedett terasz épül. A terasz részben az új pincehelyiség fölé kerül, itt terasztetőt kell kialakítani. A földszint bővítésének kontúrja a szűkös oldalkert méretek miatt korlátozott volt. Az emeleten a konyha rész meglévő födéme fölé, a jelenlegi lapostető kontúrjával egyezően, fürdőszoba kerül kialakításra, mely az emelet jobb kihasználását teszi lehetővé.
A teljes bővített épület új, kis hajlásszögű, fémlemez fedésű tetőt, minden homlokzati fal hőszigetelést kap. A bővített épület homlokzata vakolt felületet kap, a szintek között egy végigfutó tagozat osztja meg a magasságot. A hűvösebb északi oldalról a bejárati előlépcső és a hátsó terasz üvegezett védelmet kap. A meglévő erkély megszűnik, helyette előtető készül, fémlemez fedéssel.

Meglévő épület
Tervezett épület